Kontaktinformasjon for Enhet for utvikling:

Kontaktinformasjon
Enhetsleder: Gunnar Nerdal
Besøksadresse: Kommunehuset, Moen
Postadresse:Kommunehuset, 9321 Moen
Telefon: 92247009
E-post: Gunnar.Nerdal@malselv.kommune.no

Areal- og samfunnsplanlegging

Ny arealplanen ble vedtatt i kommunestyre 13.12. 2013.  Prosess med planstrategi er gjennomført til ferdig kommunal planstrategi vedtatt 20.9. i KS-sak 77/2012.

Næring

Jordbruk

Arbeidsoppgaver er vært tilskottsforvalting av SMIL, RMP, produksjonstilskudd, organisert beitebruk, erstatnings- og velferdsordningene i jordbruket. I tillegg har vi utført saksbehandling etter jord-, konsesjons- og motorferdselsloven og vi er førstelinjetjeneste for Innovasjon Norge ved søknad og utbetaling av tilskudd og lån til tradisjonelt landbruk og tilleggsnæringer.  Vi har også vært sekretær for Motorferdselsnemnda og administrert veterinærvaktordningen for Målselv veterinærdistrikt.

Skogbruk

Skogbruksavdelinga har 200% og kontorsted er på Skogbrukets hus på Andselv.

Avvirking: Skogkultur: Skogsvegbygging, Tilskudd til skogsdrift, Skogfond, oppfølging av sikringstiltak (elveforbygninger) i vassdrag, Viltforvaltning

Bygge- og delingssak

Vi er 120% stilling på byggesaksbehandling.  Det er relativt stor byggeaktivitet og det fattes mellom 250 vedtak i året. I følge plan- og bygningsloven §25-1 har kommunen plikt til å føre tilsyn i byggesaker med at tiltaket gjennomføres i samsvar med gitte tillatelser og bestemmelser.

Kart og oppmåling

Arbeidet med adresseprosjektet for etablering av vegadresser i hele kommunen har fortsatt også i 2012. I Målselv fjellandsby og Krokbekken Panorama har vegene fått navn, og adresser er tildelt. Det er 417 adresseenheter som har fått nye/endrede adresser i disse to områdene.

I geodataplanen inngår også et prosjekt for etablering av nytt vertikalt datum, NN2000.  Årsaken til innføring av nytt høydesystem er å rette opp og styrke høydenettet og korrigere for landheving bl.a. for å oppnå en bedre utnyttelse av satellittbaserte målemetoder. NN2000 skal være innført innen 2015. I 2012 ble det utført presisjonsnivellement i Dividalen og Bardufossområdet for NN2000-prosjektet i Målselv.

I forbindelse med salg av eiendommer etterspør eiendomsmeglere opplysninger om kart, målebrev, matrikkeldata, planstatus og kommunale avgifter.