Barnehagen har vært drevet siden 1977, og er kommunens nest eldste barnehage. De som arbeider her har til sammen mer enn 250 års erfaring med å jobbe med barn! Barnehagen har et fint uteområde med utfordringer tilpasset de ulike aldersgruppene. Vi har også, i samarbeid med foreldregruppa, opparbeidet en naturlekeplass i kort gangavstand fra barnehagen.

Olsborg barnehage har ordinært 3 avdelinger, med 14 ansatte fordelt på 13 stillingshjemler. Fra 13.08.18 har barnehagen opprettet ei midlertidig avdeling for femåringene, (barn født i 2013) lokalisert på Olsborg skole. Med denne fjerde avdelinga, har vi i dag 91 plasser og 19 ansatte, inkludert ekstraressurser. Innen høsten 2019 er det planlagt bygging av en 4.avdeling i Olsborg barnehage.

Kommunen har realfag og inkluderende barnehage og skolemiljø (IBS) som satsningsområder. Først og fremst er det de voksnes kompetanse som skal styrkes gjennom denne satsningen. Vi skal styrke vår kompetanse i å fremme trygge miljøer og forebygge mobbing.Vi legger stor vekt på språklig og sosial kompetanse. Dette innebærer at metodiske tilnærminger som fremmer barns utvikling på disse områdene, har høy prioritet. Barn i førskolealder er i en svært sensitiv periode når det gjelder språk. Ved bruk av rim og regler, fortellinger, lyd- og lytteleker, begreper og symboler, tilegner barna seg erfaringer som gjør dem bedre rustet for lese- og skriveopplæring i skolen.
Barn er sosiale individer fra fødselen av. De viser empati i samspill med andre barn, og ved å jobbe bevisst med sosial kompetanse, utvikles deres evne til prososiale handlinger. Selvkontroll og selvhevdelse er også viktige sider av dette, og sammen med lek, glede og humor legger dette et viktig grunnlag for barnas trivsel og utvikling i barnehagen.               

Tidlig innsats og tverrfaglig arbeid har sterkt fokus i barnehagen.

Åpningstider: 0715-1630



Her finner du oss: