Øvre Dividal Nasjonalpark ligger i indre Troms og er på ca. 741 km og ble opprettet i 1971. Nasjonalparken preges først og fremst av fjellnatur. Øvre Dividal har en felles bjørnebestand med områder på svensk side, og nesten årlig observeres det binne med unger.

Området har også en fast bestand av fjellrev, og det forekommer gaupe og streifdyr av ulv. Jervbestanden i området er også blant de tetteste i Nord-Europa. Øvre Dividalen Nasjonalpark byr på store villmarksopplevelser. Turistforeningen har løypenett gjennom parken og her finnes hytter du kan overnatte på. I Dividalen er det på vinterstid to oppmerkede rekreasjonsløyper som kan benyttes til skuterkjøring. De fleste av parkens mange grunne vatn er fiskerike. Du kan fiske ørret, røye, harr, gjedde og lake.

Her er et variert landskap med furu- og bjørkeskog, høgfjell, vann og myrer. Området har en rik fjellvegetasjon med bl.a. store mengder kantlyng og lapprose. Øvre Dividal er leveområde for flere arter av våre store rovdyr, og dette er framfor alt jervens rike.

For mer informasjon:

Øvre Dividal Nasjonalpark

 

¥vre Dividal - kartutsnitt