Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
14. okt. 2021 kl. 08:37

Korona informasjon for Målselv kommune

Nyhetsarkiv om korona

Smittede i Målselv kommune

Ukesrapport korona - uke 37

Uke 37 har vært preget av smitteutbruddet ved Bardufoss videregående skole. Det er 35 stk. som har testet positiv for korona siden utbruddet startet i uke 36. Av disse er det 31 elever og de øvrige er nærkontakter. For skoleklasser som er berørt av smitteutbruddet, er det iverksatt testregime med hurtigtester i henhold til nasjonale regler.

17.09.21 - Oppdatering vedr. smitteutbrudd ved Bardufoss videregående skole

I løpet av uka har det kommet noen nye tilfeller slik at det totalt er 34 smittede siden utbruddet startet i uke 36. Av disse er 31 elever ved Bardufoss VGS, de øvrige er nærkontakter av disse.

Tilfellene i denne uka har alle vært innen et fåtalls klasser, slik at det er ingen indikasjon på utbredte ukontrollert smitte på skolen. De aktuelle klassene har nå blitt testet 4 ganger, og det vil bli gjennomført ytterligere to testrunder kommende uke.

Det har ikke vært noen tilfeller i kommunens øvrige barnehager eller skoler.

Kommunen opplever å ha god oversikt over situasjonen og følger denne tett videre fremover.

Ukesrapport korona - uke 36

Oppdatering fra Målselv kommune vedrørende smitteutbrudd av covid 19

På slutten av uke 36 fikk Målselv kommune et smitteutbrudd ved Bardufoss videregående skole.

Det er nå 27 elever ved skolen som har testet positiv for covid-19. Noen av disse elevene tilhører andre kommuner og blir fulgt opp av sin hjemkommune. I tillegg har to nærkontakter av elevene testet positivt. En av disse er skoleungdom i annen kommune, den andre voksen bosatt i Målselv. Smittesporingsteamet i Målselv kommune smittesporer fortløpende og får kartlagt nærkontakter.

10.09.21: Pressemelding angående Covid-19 smitte i Målselv kommune

Målselv kommune har i løpet av fredag 10. september nå fått bekreftet totalt 10 positive koronaprøver i forbindelse med det pågående utbruddet ved Bardufoss Videregående skole. Samtlige er elever og hjemmehørende i Målselv kommune.

Kommunen varsler fortløpende de enkelte involverte og nærkontakter.

Pressemelding angående COVID-19 smitte i Målselv kommune

Målselv kommune har registrert totalt 9 smittede soldater per formiddagen 24. juni. Bakgrunnen for situasjonen er utbruddet som pågår i Tromsø kommune, relatert til et utested.

Situasjonen gjelder vernepliktige mannskaper som har vært i Tromsø i helga 18-20 juni.

Målselv kommune har på morgenen den 24. juni vært på møter med Forsvaret for å få avklaring på situasjonen i leirene. Kommunen vil igjen gi ros for håndteringen så langt. Situasjonen er avklart og slik kommunen vurderer det under god kontroll.

Mannskapene har tatt sivil rutebuss fra Tromsø til leirene søndag 20 juni. Målselv kommune har i denne forbindelse vært i kontakt med Troms og Finnmark fylkestrafikk og utvekslet informasjon med ledelsen der.

Kommunen ber innbyggere og andre som har tatt rutebuss fra Tromsø via Målselv søndag 20. juni om å være oppmerksom på symptomer og ha en lav terskel for å la seg teste.

Målselv kommune forventer flere positive prøver i de nærmeste dagene, relatert til denne hendelsen.

10.03.21 Pressemelding fra Målselv kommune - Tre nye tilfeller med positiv Covid-19 test i Målselv kommune

Målselv kommune kan onsdag 10 mars bekrefte tre nye smittetilfeller i Maukstadmoen leir. De nye tilfellene er vernepliktige mannskaper tilhørende leiren. Disse tre nye tilfellene har ikke sammenheng med hverandre. To personer har vært på permisjonsreise på østlandet, mens den tredje er knyttet til et annet kjent tilfelle i Troms.

Nærkontakter er satt i karantene og smittesporing er iverksatt. Det er ingen indikasjoner på smitteveier ut i lokalsamfunnet.

Målselv kommune legger til grunn i det videre arbeidet at viruset er av mutert variant.

1 | 2