Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
26. juli 2021 kl. 09:22

Korona informasjon for Målselv kommune

Nyhetsarkiv om korona

Smittede i Målselv kommune

Pressemelding angående COVID-19 smitte i Målselv kommune

Målselv kommune har registrert totalt 9 smittede soldater per formiddagen 24. juni. Bakgrunnen for situasjonen er utbruddet som pågår i Tromsø kommune, relatert til et utested.

Situasjonen gjelder vernepliktige mannskaper som har vært i Tromsø i helga 18-20 juni.

Målselv kommune har på morgenen den 24. juni vært på møter med Forsvaret for å få avklaring på situasjonen i leirene. Kommunen vil igjen gi ros for håndteringen så langt. Situasjonen er avklart og slik kommunen vurderer det under god kontroll.

Mannskapene har tatt sivil rutebuss fra Tromsø til leirene søndag 20 juni. Målselv kommune har i denne forbindelse vært i kontakt med Troms og Finnmark fylkestrafikk og utvekslet informasjon med ledelsen der.

Kommunen ber innbyggere og andre som har tatt rutebuss fra Tromsø via Målselv søndag 20. juni om å være oppmerksom på symptomer og ha en lav terskel for å la seg teste.

Målselv kommune forventer flere positive prøver i de nærmeste dagene, relatert til denne hendelsen.

10.03.21 Pressemelding fra Målselv kommune - Tre nye tilfeller med positiv Covid-19 test i Målselv kommune

Målselv kommune kan onsdag 10 mars bekrefte tre nye smittetilfeller i Maukstadmoen leir. De nye tilfellene er vernepliktige mannskaper tilhørende leiren. Disse tre nye tilfellene har ikke sammenheng med hverandre. To personer har vært på permisjonsreise på østlandet, mens den tredje er knyttet til et annet kjent tilfelle i Troms.

Nærkontakter er satt i karantene og smittesporing er iverksatt. Det er ingen indikasjoner på smitteveier ut i lokalsamfunnet.

Målselv kommune legger til grunn i det videre arbeidet at viruset er av mutert variant.

29.01.21 - 2 positive COVID 19 prøver fra britisk militært personell bekreftet med mutert variant

I forbindelse med vinterens allierte trening har Målselv kommune som et risiko reduserende tiltak lagt til grunn at det ville være mutert variant blant de positive prøvene. Kommunen har hensyntatt denne forutsetningen i all planlegging og håndtering av situasjonen.

Målselv kommune fikk i dag bekreftet at 2 prøver som er tatt av britiske mannskaper er positiv med mutert variant.

Saken vil ikke få endringer i forbindelse med det videre arbeid. De berørte mannskapene er isolert, og smittesporing er gjennomført på et tidligere tidspunkt.

06.10.20 - Antall som er smittet av korona i Målselv kommune

Målselv kommune har hatt 2 registrerte påvist covid-19 innbyggere. Som kjent er det første tilfelle knyttet opp mot Maukstadmoen leir 8. mars 2020. Denne personen er oppført i sin hjemkommune, i den offentlige statistikken. Dette gjør at når det søkes på Målselv kommune i offentlige statistikker framkommer det at det er en innbygger som har fått påvist covid-19 i Målselv kommune. Det andre tilfellet var kjent 29. april 2020.

Pr 06.10.2020 foreligger det ikke andre innbyggere med påvist covid-19 i Målselv kommune.

Målselv kommune har opprettet smittesporingsteam som ledes av kommuneoverlegen. Smittesporingsteamet oppretter kontakt med innbyggere som får påvist covid-19 for å kartlegge hvem de har vært i kontakt med. Personer som blir definert som nærkontakter vil bli kontaktet av smittesporingsteamet.

1