TV2 i samarbeid med Avinor skal vise deg Norge fra luften og søndag 18. mai gikk startskuddet for en nesten 3 ukers helikopterreise rundt i Norge. Turen vil dekke hele Norge, fra Kristiansand  i sør til Honningsvåg  i nord.

Turen startet med avreise fra Oslo Lufthavn til Bergen Lufthavn. Videre skal helikopteret besøke en rekke flyplasser på kysten før det setter kursen nordover. TV 2 og Avinor skal fra helikopteret filme det villeste og vakreste av fjell, fjord, by og land i Norge. Den unike reisen sendes hver dag på TV2.no med Arne Hjeltnes som reisefølge! Tv 2 og Avinor oppfordrer folk til å finne på sprell og tipse TV 2 om ting som skjer på ruten.

Mandag 26. mai er turen kommet til Målselv og Bardufoss som får besøk av helikoptret, Arne Hjeltnes og filmteamet. Helikopteret vil fly fra Svolvær mandagen kl.10.00. De flyr over Holandsnakken, Møysalen, Sigerfjorden, Gullesfjorden, Harstad/Narvik lufthavn, Evenes (fuel stop), Narvik lufthavn, Framnes (1 times stopp) og Gratangen. Helikopteret vil fly over Målselv mest sannsynlig i tidsrommet mellom kl. 15.00 og 16.00.
Klokken 16.00 skal helikopteret lande på Bardufoss lufthavn, der det blir stående til dagen etterpå.  
Innbyggerne i Målselv oppfordres til å trekke utendørs, finne frem norskeflagg, Målselv bunaden, plakater og bannere! Få med nabolaget, skoleklassen, idrettslaget, korpset, venner, foreldre og besteforeldre og vær med og vis frem Målselv og det beste vi har å by på!

Den 27.mai kl.10.00 letter helikopteret igjen og flyr mot Sørreisa, over Senja, Lyngen og til Tromsø hvor de skal lande kl.12.30. Det oppfordres også til og gå ut når helikopteret reiser videre fra Målselv, vink og hils lykke til videre på reisen nordover.

Helikopteret som skal brukes for å fly fra Kristiansand lufthavn i sør til Honningsvåg lufthavn i nord er spesialutrustet for formålet og fullastet med avansert teknologi. Hele reisen vil bli vist i TV2.no sitt livesenter og filmes også med 360-kamera slik at du selv kan styre bildet den retningen du vil se. Etter å ha besøkt Nord - Norge  setter helikopteret kursen sørover igjen, gjennom Gudbrandsdalen, før det svinger vestover mot Haugesund og Stavanger. Etter en parademarsj langs sørlandskysten ender ferden opp igjen på Oslo Lufthavn 5. juni.

Følg «Fly med oss» på Facebook!

Her finner du detlajert reiserute for helikopteret: http://www.avinor.no/avinor/micro/flymedoss/?FLY_MED_OSS&hidden_id=181-164630#contentTop