Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
22. april 2021 kl. 15:02

Korona informasjon for Målselv kommune

Nyhetsarkiv om korona

Koronavaksine

Koronavaksinering status uke 15

Vi holder fortsatt på med vaksinering av aldersgruppa 65-74 år. Det er satt 228 vaksiner denne uka.

Det blir kalt inn 204 personer til vaksinering i uke 16. Her vil også personer mellom 18 og 64 år med sykdommer med høy risiko for alvorlig forløp få innkalling til vaksine.

De siste som kalles inn nå er født i 1952/53 og senere.

Vaksinen vi tilbyr er fortsatt BioNTech-Pfizer.

Fra og med uke 16 vil vi vaksinere på MSAH på onsdager. Det er det gamle sykehjemmet på Moen, Mellombygdveien. Det er parkering på baksiden og hovedinngang er på venstre side av bygningen.

Koronavaksinering status uke 14

Aldergruppa som nå blir vaksinert er 65-74 år. Det er satt 204 vaksiner denne uka.

Det blir kalt inn 228 personer til vaksinering i uke 14. Her vil også personer mellom 18 og 64 år med sykdommer med høy risiko for alvorlig forløp få innkalling til vaksine.

De siste som kalles inn nå er født i 1949/50 og senere.

Vaksinen vi tilbyr er fortsatt BioNTech-Pfizer.

Vi vaksinerer fortsatt på Målselv helsesenter. Det planlegges å flytte vaksineringen til andre lokaler og vi vil da informere om det når det er aktuelt.

Koronavaksinering - status uke 12 og 13

Vi vaksinerer fortsatt personer i aldersgruppa 75 - 84 år. 114 personer har fått vaksine denne uka.

I uke 13 er det innkalt 108 personer til vaksinering tirsdag 30. mars. De siste som nå kalles inn er født fra 1943/44 og senere.

Vaksinen vi tilbyr er fortsatt BioNTech-Pfizer.

 

Koronavaksinering - status uke 11

Nå har vi mottatt forsyninger med vaksiner slik at vi kan fortsette på prioriteringslisten med 1. dose. Vi er i gang med å vaksinere i aldergruppen 75-84 år.

Denne uka har 51 personer fått 1. dose. Det er innkalt 100 personer i samme aldergruppe til vaksinering 1. dose i uke 12. Vaksinen som tilbys er BioNTech-Pfizer.

Vi kan ikke si når vi er ferdig med denne aldersgruppen. Dette kommer helt an på hvor mange vaksinedoser vi får tilsendt hver uke. Vi setter ALLE vaksinene vi får og ringer reserver på listen dersom noen ikke møter opp.

Vaksinering med AstraZeneca er fortsatt på vent. Vi forholder oss til det myndighetene beslutter.

Koronavaksinering - status uke 10

78 vaksiner med dose 2 av BioNTech-Pfizer vaksinen er satt i løpet av denne uka. Vi mottok også denne uka kun vaksiner til 2.dose.

Neste uke har vi kalt inn 50 personer til første dose av BioNTech-Pfizer vaksinen. Dersom noen ikke møter ringer vi til reserver på listen. Vi kaller nå inn innbyggere i gruppen 75-84år.

Vaksinering med AstraZeneca er satt på vent inntil videre. Dette etter at det er meldt om alvorlige bivirkninger etter vaksinering iblant annet Danmark.

Koronavaksinering - status uke 9

Denne uka har vi vaksinert innbyggere i Øverbygd med 2. dose av BioNTech-Pfizer-vaksinen.

Vi mottok kun vaksiner til 2. dose.

En stor gruppe med helsepersonell i kommunen har også denne uka fått 1.dose av AstraZeneca vaksinen.

Neste uke får vi levert BioNTech-Pfizer vaksiner til KUN 2. dose. Alle vaksinedoser blir benyttet. Dersom noen ikke kan møte til time, kaller vi inn ekstra personer med tilbud om vaksine. Derfor kan innbyggere få telefon med tilbud om vaksine på kort varsel.

 

Koronavaksinering - status uke 8

Vi mottok forsyning med AstraZeneca vaksine i uke 8 og vil motta samme kvanta i uke 9. Dette er vaksiner som KUN skal brukes på helsepersonell. Disse to ukene vil det være mange helsepersonell som får tilbud om vaksine.

I tillegg er det en stor gruppe 85+ som har fått 2. dose denne uka.

Neste uke skal vi vaksinere 2.dose i Øverbygd på Holt legekontor. Vi mottar kun doser til vaksinedose 2. Det vil si at vi ikke kan kalle inn ekstra personer.

19.02.21 Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) advarer mot vaksinesvindel.

Forsøk på vaksinesvindel er allerede oppdaget i Norge. Mange av svindlerne vil trolig tilby tidlig vaksinasjon mot forhåndsbetaling, kanskje forklart med at pasienten må selv dekke en «egenandel».

Det er folkehelseinstituttet (FHI) som bestemmer prioriteringsrekkefølgen og Målselv kommune følger denne. Det er ikke mulig å kjøpe seg forbi noen i vaksinasjonskøen.

Målselv kommune ber ikke om forhåndsbetaling eller betaling av koronavaksine, den er gratis.

Personer over 85 år er og blir kontaktet pr telefon av helsepersonell fra legetjenesten og helsestasjon for tildeling av vaksinetime. Disse har også fått informasjon om koronavaksinene pr sms.

Helsepersonell og personer over 65 år blir innkalt til vaksinetime pr sms eller telefon. SMS blir sendt ut fra Helsenorge.

Vær nøye med hvem du gir helseopplysninger til, og ikke la deg lure til å betale for koronavaksine

18.02.20 Koronavaksinering - Status uke 7

Det er kun få igjen i gruppen 85+ som ikke har fått vaksine. Vi vil starte med å kalle inn gruppen 75-84 år innen et par uker.

Neste uke får vi kun doser til de som skal ha vaksine nr 2. Så da kan vi ikke kalle inn ekstra personer.

I tillegg får vi inn AstraZenica vaksine som skal gå til prioritert helsepersonell under 65 år.

1 | 2