Stolte ordførere

Ordføreren er meget fornøyd med at vi får målgang, og oppfordrer alle Målselvinger, lag og foreninger til å starte planlegging og stille opp. Vise fram Målselv på sitt beste.

Det er sjeldent at en gjeng ordførere er så glad samtidig. Dette er stort. Det er hele Nord-Norges sykkelritt. Det er grunn til suksessen.

Her er ruta for Arctic Race of Norway:

Etappe 1: Harstad - Harstad (210 kilometer)

Rittet starter i Harstad i Troms torsdag 13. august, i byen hvor Hushovd sikret sammenlagtseieren i ARNs første år foran 40 000 elleville fans. Første etappe er lang (210 km) og bringer feltet ut av byen til nabokommunene før etappen avsluttes med to intensive runder i Harstad sentrum.

Etappe 2: Evenskjær - Setermoen (155 kilometer)

Dagen etter går turen fra Evenskjer (30 km nord for Harstad) til Indre Troms, med avslutning på Setermoen etter at syklistene har syklet gjennom en militærleir 3 kilometer fra mållinja. Etappe 2 vil kunne passe ryttere som Marcel Kittel og Alexander Kristoff, som begge deltok under Arctic Race of Norway i fjor.

Etappe 3: Finnsnes - Senja - Målselv alpinlandsby (175 kilometer) - DRONNINGETAPPEN

Tredje etappe skiller seg ut som en dronningetappe under Arctic Race of Norway 2015. Med start på Finnsnes, går traséen først rundt idylliske Senja, hvor rytterne kan nyte synet av fjell som stuper ned i fjord, idet de sykler langs hvite sandstrender og forbi vakre fiskevær. Men noen ferietur blir det ikke, ettersom etappen avsluttes på fastlandet med tøff klatring opp til Målselv fjellandsby (3,5 km med 6% stigning).

Etappe 4: Narvik - Narvik (160 kilometer)

Søndag 16. august avsluttes Arctic Race of Norway 2015 i Nordland fylke, nærmere bestemt i Narvik. Byen er allerede kjent for dramatikk, gitt sin historie fra andre verdenskrig. Den som starter siste etappe ikledt den blå og oransje ledertrøya vil få en stri tørn med å holde sine konkurrenter på avstand. Etter å ha syklet ut sør for Ofotfjorden med utsikt mot Norges nasjonalfjell – Stetind – går turen tilbake til Narvik sentrum, der en rundløype på 11 km venter. Rundløypas lengste motbakke (på 2,5 km) har en gjennomsnittlig stigning på 6 % og innbyr til angrep.