På Rustahøgda blir det lørdag 1. april en dag med folkefest. Det lages et kultur- og markeds-program for store og små. Tanken er å lage en god opplevelse for de som vil tilbringe dagen på Rustahøgda. Polarbadet har selvsagt åpent og Bardufosshallen vil yre av liv og tilfredse løpere. Utenfor Storhallen skal det etableres en egen samisk camp med lavvo, reinsdyr, samiske aktiviteter, lek og produkter. Det vil være lassokasting så vel som boder med samisk håndverk og salg av samisk mat. For de minste vil det også være skiaktiviteter og muligheter å ri på hest på stadionområdet. Foran Polarbadet blir det etablert «handlegate» med et 20-talls salgsboder. Her blir det salg av håndverk, hjemmebakt matvarer samt at det blir en del utstillere. Målselv husflidslag vil presentere en helt spesiell utstilling inne i Næringshagen v/Polarbadet. En viktig del av arrangementet er å vise verden et utvalg av kultur og opplevelser samt anledning til å kjøpe varer og suvenirer med seg hjem. Premieseremonien for eliteløperne er på Rustahøgda og kommer til å være mellom kl. 11.00 og 11.30. 1. april. Møt opp alle som kan! Og vær tidlig ute. Dette blir tv-overført i mange land.

Det blir mange unike muligheter for å smake på bedrifters produkter samt anledning å kjøpe seg mettende smaksopplevelser. Blant annet vil Lapphaugen Turiststasjon grille et helt lam, det blir internasjonale retter fra Thailand og Syria så vel som fiskeretter fra Senja. Arrangøren forsøker å skape litt mellomeuropeiske tendenser med høy og god stemning, musikk og et publikum som koser seg på stadion og ved Polarbadet. I tillegg til mat vil man også ha anledning å kjøpe varme og kalde drikker, rødvinstoddy/gluwein, mineralvann og øl.

En av hovedsponsorene SALMAR, vil sammen med kokkeskolen presentere sine produkter og gi publikum noen gode smakseksempler på norsk laks.

På Rustahøgda er det tenkt at publikum skal lage liv og røre, men det er jo gledelig at Mellombygd mannskor kommer og skal være med å heve stemningen. I tillegg blir det ulike musikkinnslag og selvsagt løpende referat om løpets utvikling over fjellet og under det seremonielle vil Forsvarets musikkorps Nord-Norge bidra.

Andre salgsboder:

Spekepølse og Sushi

Senjafisk (fiskebil) m/varme retter

Thai-mat, bodsalg

Duttas smultringer

Lapphaugen turiststasjon med helstekt lam

Lians Caravan

Greger - håndmalt glass/porselen

Kristiansen - håndarbeider/strikk

Årstein - treprodukter, vev og lefse

Lofotlefse AS

Haugli Sy og strikk

Hjertind rein -Doudji salg og aktiviteter inkl reinsdyr foran Storhallen

Norvik - hesteridning for barn

«Syrisk matvogn

SalMar, info og smaksprøver

Vi vet ikke om det er gjort noe sted før, men ved målgangen skal det settes opp badestamper. Her kan de mest gale publikummere kunne følge den siste kilometer av rennet inne på stadion «nedfelt» i varme omgivelser. Arrangøren ønsker at målgangen skal være en opplevelse for publikum og løpere, så hvorfor ikke lage litt galskap, rennets motto er jo «Pure Arctic Madness». Det settes opp skifte telt ved siden av og alle inviteres til å sette seg i badestampen, nyte litt god drikke og se på en spennende målgang. På stadion vil det være mulig å også kjøpe "gluwein" og  spesialpølser med sterk sennep, akkompagnert med passende musikk. Herved inviteres alle gale og vågale til å nyte stampen så vel som å lage show og gode PR-innslag for TV-sendingene.

Fredag er det pressekonferanse, Race Village med salgsboder, Barnas Reistadsprint og presentasjon av teamene på Setermoen. Følg med på Reistadløpets egen facebookside og hjemmeside www. reistadlopet.no for mer informasjon.

«Pure Arctic Madness» Er dere med?