Det er en forskrift som skal bidra til å redusere sannsynligheten for brann, og begrense konsekvensene brann kan få for liv, helse, miljø og materielle verdier.

Hytter/fritidsboliger har tidligere vært unntatt lovpålagt feiing og tilsyn. De nye forskriftene betyr at du som eier av hytte/fritidsbolig ikke kan utføre feiing av skorsteinen selv.

Så i fra 1. januar 2016 kommer hytter/fritidsbolig under samme ordning som feiing/tilsyn av bolig. Gebyr for dette blir ikke det samme som enebolig. Gebyret for feiing og tilsyn på hytter/fritidsbolig blir på 450kr og blir sendt ut etter utført jobb. Hvor ofte det blir utført feiing/tilsyn blir avtalt mellom eier og feier.

Utføring av feiing/tilsyn blir lagt til kvelder, helger og feriedager. Og tidspunkt for feiing/tilsyn blir avtalt mellom eier og feier.

I Målselv Kommune er det registrert mellom 900-1000 hytter/fritidsboliger. Så for å få utført jobben mest effektivt blir kommunen delt opp i områder. Slik at man kan få tatt mest mulig hytter/fritidsbolig i et område før man går videre til neste område. Noen områder må tas på vinteren og andre må tas på sommeren.

Det blir gitt beskjed i god til eier før jobben blir utført. Beskjeden kommer pr. post, e-mail eller på telefon.

Er det noe som er uklart ta vennligst kontakt med feier i Målselv Kommune.

Feier

Stein Harald Fagerli

TLF: 95 11 03 53

E-mail: stein.fagerli@malselv.kommune.no

Forskrift om brannforebygging

http://feiermester.org/wp-content/uploads/2015/12/Forskrift-om-brannforebygging-fastsatt-17.-desember-2015.pdf

Veiledning til forskrift om brannforebygging

http://www.dsb.no/Global/Veiledning%20til%20forskrift%20om%20brannforebygging%20-%20versjon%201%20-%2028.%20des%202015.pdf