FYSAK står for målbevisst bruk av fysiak aktivitet som en del av kommunens helsearbeid - både forebyggende og helsefremmende og rehabiliterende. FYSAK er også en del av folkehelse- og frisklivsarbeidet i kommunen - hvor det i tillegg til fysisk aktivitet er fokus på røykfri hverdag og kosthold/ernæring.

FYSAK Målselv har ei arbeidsgruppe som består av personer fra ulike geografiske områder i kommunen. Det er totalt ti personer i arbeidsgruppa.
"Til topps i Målselv" er en av aktivitetene som arbeidsgruppa driver.  Vi prøver også å ha en oppdatert oversikt over hva som finnes av tilbud innen fysisk aktivitet i kommunen. Meld fra til oss om type aktivitet, hvor og når - så får vi det med på hjemmesiden til kommunen.


Frisklivsresepten er et tilbud om hjelp til endring av levevaner for å forebygge og behandle en rekke sykdommer og tilstander hvor endring av livsstil kan påvirke forløpet i positiv retning. Frisklivsresept-perioden går over tre måneder og består av en helsesamtale med fokus på å kartlegge muligheter til motivasjon samt å utarbeide mål og en plan for livsstilsendring. Tema vil være fysisk aktivitet, kosthold og eventuelle tobakksvaner. Dette følges opp med en ny helsesamtale ved priodens slutt. Det gis også tilbud om lavterskel fysisk aktivitet i gruppe i frisklivsperioden, samt at den kan gis tilbud om Bra Mat kurs og røykesluttkurs.

Frisklivsresept kan skrives ut av lege, fysioterapeut og annet helsepersonell..


Kommunen har i tillegg samarbeid med Midt-Troms Friluftsråd - og derigjennom kommer diverse tilbud om turer, kurs og de har turutstyr som f.eks båtkjele, bålpanne, tursag, kniver, lavvo o.l. til utlån. Utstyret kan lånes på biblioteket på Istindportalen.  Gjennom friluftsrådet er det også mulig å søke midler til utstyr eller arrangementer som har med aktivitet i friluft å gjøre.