Hva er Pårørendeundersøkelse “Ivaretatt”?

Erfaring viser at brukerundersøkelser ofte blir til en pårørendeundersøkelse. Det er innenfor helse og omsorg besluttet av Målselv kommune skal ta i bruk undersøkelsen "Ivaretatt" hvor pårørende kan gi tilbakemelding på hvordan de opplever å bli ivaretatt/involvert i kommunen de er pårørende i. 

IVARETATT? Er en pårørendeundersøkelse der du kan gi tilbakemelding på hvordan du opplever å bli involvert og ivaretatt i kommunen du er pårørende i! 

Hvem er pårørende?

Denne undersøkelsen er for deg som er over 18 år, og som er pårørende til noen som mottar kommunale helse- og omsorgstjenester. Det er frivillig å delta. Både nærmeste pårørende og andre pårørende kan svare. Du er i denne sammenheng pårørende dersom du er i familie med, eller i annen nær relasjon til, noen som du føler omsorg eller ansvar for, og som har en eller flere kommunale helse- og omsorgstjenester.

Hensikten med undersøkelsen er å undersøke hvordan pårørende opplever å bli inkludert og ivaretatt av helse- og omsorgstjenestene, slik at kommunene kan bruke dette i sitt kvalitetsarbeid om pårørende. I tillegg vil resultater fra undersøkelsen kunne benyttes til forskning om pårørendeomsorg i norske kommuner, for å rette større fokus på dette. De som kan hente ut resultater fra undersøkelse, har kun tilgang til anonyme data. Det er ikke mulig å finne ut hva akkurat du har svart. Dersom du har noe du ønsker å snakke med tjenesten om, må du derfor kontakte ansatte direkte. 

Mer informasjon:

http://www.pårørendeundersøkelsen.no/  

Perioden for gjennomføring av undersøkelsen vil være i mellom 15 februar – 15 mars 2024 der pårørende kan gå inn på vedlagt link."