Batterijakten arrangeres hvert år av Miljøagentene, og går ut på å samle inn brukte batterier til gjenvinning, slik at de ikke havner i søpla, eller enda verre – i naturen. Fortsatt er det mange i Norge som kaster batterier i restavfall, og flere ganger i året blir det brann i søppelanlegg fordi batterier kastes feil. Dessuten går viktige materialer tapt. Derfor er det ingen tvil om at batterijegerne gjøre en enorm innsats for miljøet.  
Årets batterijakt varer fra 13. mars til 2. april.
 
Miljøagent Eira er med på laget, og skal inspirere og motivere batterijegerne der ute til å sette ny rekord.
 
Batterijakten varer i tre uker. Hver uke har et nytt ukestema med tilhørende undervisningsopplegg og spennende oppdrag til elevene. Temaene i år er gjenvinning, fornybar energi og miljøvennlige oppfinnelser.
 
Klassen som vinner hovedpremien får en sjekk på hele 20.000 kroner. I tillegg premieres kreativitet og engasjement hver uke gjennom en bildekonkurranse på nettsiden. Alle kan vinne bildekonkurransen, uavhengig av antall batterier klassen har samlet inn. Dessuten kåres en fylkesvinner i hvert fylke. Les mer om premiene på regler og premier.
 
I 2022 samlet fjerdeklassene inn vanvittige mengder batterier: over 120 tonn. Vi gleder oss til å se hvor mye årets batterijegere klarer å samle inn!
 
Det er gratis å være med på Batterijakten. Konkurransen gir elevene muligheten til å lære mer om gjenvinning og hvordan vi kan bli flinkere til å ta vare på jordens ressurser.
 
Påmelding og mer informasjon på www.batterijakten.no
 

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon. Vi vil skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos barn på̊ deres egne premisser. Vi arbeider for å gi barn troen på seg selv og framtiden, og på at det nytter å gjøre noe. I Batterijakten samarbeider vi med Clas Ohlson, Batteriretur og batteriprodusenten VARTA.


Miljøvennlig hilsen

Miljøagentene
Tlf: 969 01 820
E-post: batterijakten@miljoagentene.no