Fredag 11. august er vi klare med Arctic Race Military Show og for å ta imot Arctic Race of Norway på Bardufoss med en spektakulær målgang inne på flystasjonen. Det blir en dag med fart og spenning fra morgen til kveld. I sentrum på Bardufoss blir det gratis frokost og mange aktiviteter og tilbud.

Inne på flystasjonen vil Luftforsvaret og Hæren by på flyshow før og etter målgang, samt et forrykende Battle-show.  Det blir også Mini Arctic Race, markedsområde med mye godt å spise og drikke og konserter med blant annet Kalottspel og Forsvarets musikkorps Nord-Norge. Statoil har også et eget sidearrangement for inviterte gjester med tema sikkerhet og beredskap. Hit kommer justis- og beredskapsministeren Per-Willy Amundsen.

Litt om Arctic Race Military Show: Dette er Luftforsvarets tradisjonelle flystevne. Her vil publikum få se fly- og helikoptertyper fra Luftforsvaret - F-16, Orion, Hercules, Jet Falcon, Bell 412, NH-90 og ikke minst skoleflyene Saab Safari (Luftforsvarets Flygeskole). I tillegg får vi besøk av Harvard fra 2. verdenskrig, et russiskbygd jagerfly (YAK-52) og et sivilt acro-fly. Kan hende det dukker andre fly også.

Sammen med Hæren vil det bli et Battle-show som skal vise en typisk samvirkeoperasjon mellom jagerfly, helikoptre, stridsvogner og bakkestyrker, selvfølgelig med masse pyrotekniske effekter J Det har vært gjennomført Battle-show på tidligere flystevner, et spektakulært show (og meget populært blant publikum). Alle nevnte fly- og helikoptertyper skal utføre demonstrasjonsflyginger.

Luftforsvarets Flygeskole har laget et eget oppvisningsprogram hvor de flyr oppvisninger i formasjon - totalt 4 fly. Dette er en meget bra oppvisning som de også har gjennomført på flystevner i inn- og utland og mottatt mye ros for. De kaller seg for "Yellow Sparrows". Avslutningsvis etter målgang og premieutdeling for syklistene til Arctic Race of Norway blir det en finale på flyshowet som en fantastisk avslutning på dagen.
Det vil også bli stilt ut fly, helikoptre, krigshistoriske kjøretøy og masse militært utstyr og materiell som publikum kan få mulighet til å se nærmere på.

FV86 fra Sørreisa til Andselv blir i tidsrommet 1300-1615 stengt. Det samme blir FV853/Fossmoveien fra Bardufoss sentrum til flystasjonen. E6 holdes åpen hele tiden. Politiet og trafikkvakter sørger for trygg og sikker stenging av veiene. Utrykningskjøretøy, brann, ambulanse og politi kan passere. Det tilrettelegges for parkering for publikum ved flystasjonen, REMA 1000 og på Rustahøgda, men shuttelbuss fra Rustahøgda og til sentrum. Kommer du med bobil tilrettelegges det for overnatting og bobilparkering på Rustahøgda. Bobiler og større kjøretøy ønskes parkert ved Rema 1000 og Rustahøgda. Parkering på flystasjonen holdes åpen så lenge som mulig, men må stenge en tid før syklistene ankommer. Etter kl 1300 henstilles kjørende å parkere på tomt ved Rema 1000 og på Rustahøgda. Det vil bli satt opp skilt for parkering som er synlig om du kommer sør eller nordfra langs E6.

 

Vedlagt ligger hele programmet for målgangen og Arctic Race Military Show.

 

Velkommen til en spektakulær målgang under Arctic Race of Norway og et spennende militært flyshow!