Deretter fulgte en lang og innholdsrik karriere som sanger, både nasjonalt og internasjonalt. Aases lyrisk-dramatiske sopran var ettertraktet på de store opera- og konsertscener rundt i verden, og hennes  navn sto på plakatene i hovedroller i de fleste Verdi, Wagner og Puccini-operaer. Hun samarbeidet med mange av datidens mest anerkjente dirigenter. 

Det internasjonale gjennombruddet kom i 1957 som Sieglinde i Wagners “Valkyrien” på Wiener Staatsoper under ledelse av dirigenten Herbert von Karajan. Hun sang bl.a. ved operaen i Paris, Covent Garden i London, i New Orleans, i Festspielhaus i Bayreuth, i München, Roma, København. I 1959 debuterte hun som Elsa i Wagners “Lohengrin” ved Metropolitan Opera House i New York. Da hadde hun allerede hatt en vellykket konsert i Carnegie Hall der, sammen med Philadelphia Orchestra under ledelse av Eugene Ormandy.

Fra 1952 og i 17 år fremover, var Kungliga Teatern, (nå: Kungliga Operan), i Stockholm, Aases faste base. Hun sang der bl.a. Tosca og Aida med Jussi Björling. Så ofte hun kunne kom hun til Norge og holdt konserter, og sang i mange av landets kirker.

Hun ble professor ved Norges musikkhøgskole 1973. I 1978 ble hun operasjef ved Den norske Opera fram til 1981.

Aase Nordmo Løvberg ble bl.a. utnevnt til Kommandør av St. Olavs Orden i Norge og Kommendör av Nordstjärneorden i Sverige.

Befolkningen i Målselv har lenge ment at Aase burde komme på sokkel i heimbygda si som hun var så glad i. Og etter initiativ fra Målselv historielag, Målselv kommune og Midt Troms Museum, ble hun avduket på sokkel på Fossmotunet den 10. juni 2018 av Aases datter Torunn Løvberg. Kunstner har vært Merete Sejersted Bødtker.

Lenke til Merete Sejersted Bødtker sin facebookside: https://m.facebook.com/Merete-Sejersted-Bødtker-107728417664651/?tsid=0.5052755245685926&source=result

Lenke til NRK sitt program om Aase fra 1987: https://tv.nrk.no/program/ftro00001286