FYSAK Målselv arrangerer kurs for de som har lyst å lære bedre teknikk for å ha større glede og mer treningseffekt av skituren.

Det blir to kurs – begge kursene går over tre dager og er på Bardufosstun.

Det er enda noen ledige plasser på begge kursene.

Nybegynnerkurs:

Nybegynnerkurset passer for de som har gått veldig lite på ski og som vil lære grunnleggende ferdigheter for å komme seg ut på tur i lysløypa, skog eller fjellet.

Innhold: Grunnleggende smørekunnskaper, valg av skityper og staver, grunnleggende teknikker i klassisk skigåing som diagonalgang, staking/dobbeltak, dobbeltak med fraspark, fiskebein, utforteknikker, sving og ulike bremseteknikker.

Kurs for viderekommende:

Kurset passer for de som går en del på ski og som ønsker å bruke skiturer til å komme i bedre form ved å lære bedre teknikk og få mer effekt ut av treningen.

Innhold: Lære å smøre ski for trening og turløp, legge glider med smørejern, vite litt mer om smøretyper, skispenn og festesoner, valg av ski og staver. Lære klassiske teknikker kombinert etter terreng og nivå – samt innføring i treningsprinsipper for å gjøre egne treninger mer effektive.

Tidspunkt:

Mandag 29.februar
Onsdag 2.mars
Mandag 7.mars

Nybegynnerkurset starter klokka 17.00 – og viderekommende kurs kl 18.30.

Oppmøtested:

Utenfor hovedinngangen på Bardufosstun.

Instruktør: Renè Hillestad

Pris: 200 kroner (betales kontant første dag).

Deltakere må stille med rengjorte ski (mtp å få hjelp til festesmurning), staver, høvelige klær for å være i aktivitet ute + at det er lurt å ha med drikke.

Påmelding til fysak@malselv.kommune.no evt tlf 934 68703