På slutten av uken var det 3 nye positive koronasmittede i kommunen. 1 sivil og 2 stk. i Forsvaret. Disse tilfellene har ikke sammenheng med hverandre eller smitteutbruddet ved videregåendeskole. Smittesporing er gjennomført og nærkontakter er kontaktet.

Det er 4895 personer som har fått vaksinedose 1 i kommunen. Dette utgjør 90,3 % av innbyggerne over 18 år. Det er 4538 personer som er fullvaksinert (2 doser), som utgjør 84.4 % av innbyggerne over 18 år. Det er et positivt resultat for kommunen.

Aldersgruppen 16-17 år ble vaksinert fredag 17.september. Ungdom som tilhører denne gruppen som ikke fikk tatt vaksine fredag, og som ønsker vaksine kan ta kontakt med Helsestasjon.

Aldersgruppen 12-15 år får tilbud om vaksine fra og med uke 38. Bardufoss ungdomsskole 23.september, Bjørkeng oppvekstsenter 24.september og Fagerlidal skole 30.september. Elever som tilhører andre skole, vil bli transportert til en av disse skolene. Informasjon er sent ut via skolens transpondermelding.

Det er fortsatt ikke for sent å ta koronavaksine. Ta kontakt med legetjenesten, så vil du bli satt opp til time for vaksinering. Målselv kommune ønsker at flest mulig vaksinere seg.

Målselv kommune vil minne om at personer med symptomer på luftveisinfeksjon bør være hjemme og teste seg uavhengig av smittestatus og vaksinasjonsstatus i kommunen.