Det er nå 4988 personer som har fått vaksinedose 1 i kommunen, noe som utgjør 90,4 % av innbyggerne over 18 år. Det er 4551 personer som er fullvaksinert (2 doser), som utgjør 84.6 % av innbyggerne over 18 år. I tillegg er 152 personer i aldersgruppen 16-17 år og 206 personer i aldersgruppen 12-15 år. Dette er gode tall, men kommunen ønsker fortsatt at antall vaksinerte øker. Alle som enda ikke har fått tatt vaksine oppfordres til å få bestilt time for dette.

I kommunen har vi nå endret testmetode, og har gått over til bruk av selvtester. Selvtester gir et raskt og sikkert svar på om du har korona. Test kan på hverdager fås ved legekontoret, i helgene kan du få tak i disse på sykehjemmet (enten på Målselv Helsetun eller ØSO).

Lørdag 24.september ble det innført en god del endringer i koronaregler og anbefalinger, da en nasjonalt gikk over til en normal hverdag med økt beredskap. I Målselv kommune har vi ingen egne lokale regler, slik at det er de nasjonale rådene som gjelder. De viktigste rådene er:

  • Fortsatt god håndhygiene
  • Fortsatt god hostehygiene
  • Hold deg hjemme hvis du er syk og få tatt en test mot covid 19 ved akutte nyoppståtte luftveissymptomer

I og med at en nå har gjeninnført en normal hverdag velger kommunen å avslutte med ukesrapporter som denne. Kommunen vil fortsatt legge ut informasjon når det er behov for dette.