Mandag 25.10 kl. 11

Visning av filmen Nattebarn på Skjold kino for 10 klasse elever på Bjørkeng skole og Øvergård Montesorriskole, med gratis lunsj sponset av Utdanningsforbundet i Målselv. Utekontakten kommer på besøk, og har med informasjonsmateriell.

Det jobbes også med å få til en kveldsvisning for foreldre, soldater og andre interesserte. Følg med på «Hva skjer i Målselv?» på Facebook for mer informasjon.

 

Tirsdag 26.10 kl. 10

Visning av filmen Nattebarn på Heggelia kino, storsalen på Istindportalen, for 10 klasse elever på Bardufoss ungdomsskole og enkelte klasser på Bardufoss videregående skole, med gratis lunsj sponset av Utdanningsforbundet i Målselv. Kommunepsykolog Kirsti Seljenes sier noe om filmen og om Verdensdagen umiddelbart etter visningen. Det vil være informasjonsstands i gangen fra Rus og psykisk helsetjeneste og evt. andre.

Tirsdag 26.10 kl. 18 Visning av filmen Nattebarn for alle over 15 år som vil se filmen, som foreldre, soldater og andre, i kinosalen Blackbox på Istindportalen. Det vil serveres kaffe og Twist.  

 

Filmvisningene er gratis, i samarbeid med Heggelia kino og Skjold kino.

 

Litt om filmen: Filmen Nattebarn er en dokumentar som er på 1 time og 42 minutter. Filmen har 15 års aldersgrense. Den er regissert av Petter Aaberg (27) og Sverre Kvamme (25), produsert og distribuert av Indie Film i 2021. Det er laget et opplegg som ligger på Filmweb slik at elevene er godt forberedt på innholdet, og filmen kan bidra til å nå flere av læreplanens kompetansemål i folkehelse og livsmestring og flere andre fag.

Petter og Sverre ønsker å møte andre som sliter, og tar med seg kamera ut i Oslos nattetimer. Utstyrt med en god dose naivitet og spontanitet, ender de opp i uforutsigbare situasjoner sammen med ulike mennesker som etter hvert blir en del av filmen. Gjennom å lære om disse menneskenes livssituasjon, settes det i gang en terapeutisk prosess for Petter. Petter og Sverre debuterer med en film som lar publikum oppleve angst og skam på kloss hold, og den lar oss samtidig få være med på en transformativ prosess. Når Petter er i en skapelsesprosess med filmen og møter andre unge mennesker som sliter, klarer han å tenke mer konstruktivt og tankene og livet hans blir lysere. Nattebarn er en ekte, rå og usminket film om å velge livet.